Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan

 

Om Varumärket

Primeboots har sitt ursprung i 1900-talets Valverdena del Calzado, Spanien. Alla stövlar och boots är gjorda för hand med en konstruktion som kallas för Goodyear welting. Detta är en klassisk randsydd konstruktion med en sydd innersula, korklager och därpå en yttersula påsydd i randen, vilket bildar sulkanten, vilket i sin tur ger extra komfort och hållfasthet.

HISTORIA

Den lilla staden Valverde del Camino är belägen i den vackra provinsen Huelva i Andalusien. I generationer har denna stad tillverkat traditionella kvalitetskläder och skor för gruvdistriktet Rio Tinto. Grovarbetarnas behov av tåliga kängor och skor krävde en stabil konstruktion vilket ledde till att stadens hantverkare under 1890-talet började använda konstruktionen Goodyear. Det är en konstruktion som ger bekväma skor av exceptionell kvalitet och hållbarhet.

Idag använder Primeboots samma teknik för att tillverka sin egen linje av slitstarka kängor och skor. Gummi och lädersulor fästes på kraftiga överdelar av läder. Sedan grundandet 1989, av en grupp lokala hantverkare och skickliga skomakare, är Primeboots ambition att bygga vidare på Valverdes tradition att producera långvariga stövlar och skor gjorda för att arbeta, promenera och att leva i.

KAMPANJ
Eng High-14 Afelapado Marin MÖRKBLÅ
1 947 kr
(Ord.pris: 3 895 kr)
KAMPANJ
Eng High-14 Afelpado Bl SVART
1 947 kr
(Ord.pris: 3 895 kr)