Stäng

Om Varumärket

I nästan 80 år har RM Williams klätt folks fötter över hela världen, levererat kvalitet, äkthet, komfort och stil. RM Williams har åtagit sig att enbart använda de bästa materialen och gör dem för hand i Australien. Allt för att du ska gå därifrån med bara det bästa. Handgjorda stövlar är som en andra hud som utformas för hållbarhet och komfort. Företaget R.M.Williams grundades 1932 av den australiensiska legenden, Reginald Murray ( "RM") Williams AO, CMG. Företaget grundades på principerna om kvalitet, äkthet och hållbarhet, principer som fortfarande genljuder i allt vi gör i dag. R.M.Williams går fortfarande i spetsen för australiensisk stil och är förutom skor även kända för sina australiska handgjorda stövlar.

 

HISTORIA

R.M Williams är ett namn synonymt med Australien, vildmark och kvalitet. Varumärket som är känt och respekterat i hela världen är ett av fåtal företag som direkt förknippas med dess grundare och ger omedelbar igenkänning nästan närhelst eller varhelst det är skrivet eller nämns. Från den mest osannolika och mest ödmjuka början på en camping i södra Australia's Gammon Ranges under den stora depressionen.
Reginald Murray Williams,
Lärde sig från en ambulerande bushman som kallades dollar Mick hur man gör stövlar med en bit läder. Sedan dess har R.M Williams förändrats och kommit en lång väg. Det är nu ett internationellt företag, med egna butiker i Nya Zeeland, USA och Storbritannien. Men det är fortfarande ett mycket människoorienterat företag som fortfarande har tillverkning i Adelaide, och fortfarande arbetar i sina ursprungliga lokaler på 5 Percy Street Prospect - en adress som i sig ger omedelbar igenkänning.